*
Gomdra Khenpo Tsultrim Tenzin se narodil v Khamu v provincii Hor. Na žádost svého otce vstoupil ve 13 letech do kláštera Lungkar. Studium po 12 letech v roce 2001 dokončil aobdržel titul geše (ekvivalent doktorátu z filozofie). Díky jeho hlubokému pochopení ho v roce 2002 Lobpön Tenzin Namdak jmenoval představeným meditační školy při klášteru Triten Norbutse, kde působí dodnes.

Khenpo Tsultrim Tenzin Rinpoche


CZ EN PL
BIO FB
MFoto

Gomdra Khenpo Tsultrim Tenzin se narodil v Khamu v provincii Hor. Na žádost svého otce vstoupil ve 13 letech do kláštera Lungkar. Tam se pod vedením lámy Lungkar Gelonga stal mnichem a věnoval se studiu nauk tradice bön a přípravným cvičením Ngöndro Bum Gu, která o rok později úspěšně završil.

Po několika letech odešel do kláštera Menri ve středním Tibetu. Zde studoval pod vedením lámy Kelzang Ňimy, od kterého obdržel mnoho nauk, mezi nimi i instrukce A-tri, a na základě zkušenosti plynoucí z těchto nauk dosáhl přímého pochopení Velké dokonalosti (dzogpa čhenpo).

Pro jeho velký zájem o hlubší pochopení Devíti cest bönu nastoupil na klášterní univerzitu v nepálském Káthmandů v klášteře Triten Norbutse, kde také potkal svého hlavního učitele Lobpön Tenzin Namdak Rinpočheho.

Zde absolvoval rozsáhlá studia súter, tanter a dzogčhenu. Studium po 12 letech v roce 2001 dokončil aobdržel titul geše (ekvivalent doktorátu z filozofie). Díky jeho hlubokému pochopení ho v roce 2002 Lobpön Tenzin Namdak jmenoval představeným meditační školy při klášteru Triten Norbutse, kde působí dodnes. Pro svůj vhled, jasnost, ryzost a oddanost je skvělým příkladem a inspirací pro mnoho mnichů, jogínů i laiků, kteří se rozhodnou věnovat se meditační praxi a přímému pochopení nauk tanter a Velké Dokonalosti.

 

source: http://yungdrungbon.sweb.cz/?i=tsultrim_tenzin


BFoto

Org

EVENT

Share: Facebook Twitter
Shortlink: https://boninfo.org/link/368758 sLink