*
Ponlop Rinpočhe je hlavním učitelem tibetského exilového kláštera Menri, který se nachází v Dolanží v indickém státě Himáčal Pradeš. Narodil se v roce 1962 ve vesnici Carga v nepálském Dolpu, kde obdržel úvodní vzdělání v tradici bön v místním v klášteře Tarzog Phüncok Ling. Ponlop Rinpočhe je také lamou rodové linie Jangtön, která sahá až do dob buddhy Tönpy Šenraba Miwo. Lámové linie Jangtön bývali kněžími tibetských králů a držiteli linie učení Dzogčhen.

Menri Lopon Trinley Nyima Rinpoche


CZ EN PL RU
HOME BIO FB
MFoto

Ponlop Rinpočhe je hlavním učitelem tibetského exilového kláštera Menri, který se nachází v Dolanží v indickém státě Himáčal Pradeš.

Narodil se v roce 1962 ve vesnici Carga v nepálském Dolpu, kde obdržel úvodní vzdělání v tradici bön v místním v klášteře Tarzog Phüncok Ling. Ve věku 13 let začal s intenzivním tréninkem a absolvoval několik tříměsíčních meditačních ústraní, kde se věnoval meditacím na vnější, vnitřní a tajné jidamy tradice Yungdrung Bön. Během této doby také završil úvodní praxe Ngondro, kdy nashromáždil zásluhy z vykonání 900 000 základních praxí dzogčhenu a obdžel mnoho dzogčhenových iniciací a transmisí od významných učitelů.

V rocer 1979 odešel do Menri, hlavního kláštera tradice bön, kde byl Jeho Svatostí 33. Menri Trizinem a Jongdzin Tenzin Namdak Rinpočhem uveden do mnišského stavu. Během studia na dialaktické škole se věnoval studiu súter, tanter, dzogčhenu, ale také rituálům, tibetskému jazyku, poezii, astrologii, medicíně, malbě thanek, mandal atd.. V roce 1989 úspěšně ukončil studia a získal titul geše (ekvivalent akademického titulu PhD.). Nedlouho poté se stal učitelem na dialektické škole.

V roce 1992 mu byl Jeho Svatostí 33. Menri Trizinem a Yongdzin Tenzin Namdak Rinpočhem udělen titul Ponlop Rinpočhe a stal se tak druhým nejvyšším lámou kláštera Menri, které je jedním z nejdůležitějších středisek vzdělání tradice bön.

Ponlop Rinpočhe je také lamou rodové linie Jangtön, která sahá až do dob buddhy Tönpy Šenraba Miwo. Lámové linie Jangtön bývali kněžími tibetských králů a držiteli linie učení Dzogčhen. Jedním z jejích významných lámů byl Jangtön Čhenpo Šerab Gjaltsen, který byl významným držitelem a sjednotitelem linie učení Dzogpa čhenpo Žang Žung Njen Gjüd.

source: http://yungdrungbon.sweb.cz/?i=ponlob


BFoto

Org

EVENT

Share: Facebook Twitter
Shortlink: http://boninfo.org/link/318636 sLink